Terug

Briensveld sinds maart 2019 licentie 'Dementievriendelijke uitvaartzorg'​

Een echtgenoot blijft alleen achter na het overlijden van zijn vrouw en hij heeft dementie. Vragen als ‘kan hij mee naar de afscheidsdienst?’ of ‘hoe kan hij afscheid nemen van zijn vrouw?’ moeten dan beantwoord worden. Als uitvaartonderneming vinden wij het belangrijk over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken, zodat nabestaanden met dementie op een zo goed mogelijke manier afscheid kunnen nemen en worden betrokken bij de uitvaart.

 

Sinds maart 2019 is Annelies Haenraets, namens Briensveld Uitvaartverzorging, gecertificeerd ‘Dementievriendelijke uitvaartverzorger’. Door de opgedane kennis en vaardigheden kunnen wij u en uw familie goed begeleiden in een situatie waarbij iemand met dementie een grote rol speelt.

 

In de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Boxmeer, wonen momenteel zo’n 2000 mensen met een vorm van dementie. Als we kijken naar de komende jaren, zal dit alleen maar toenemen. Dementie is een ziektebeeld dat steeds vaker voorkomt in de maatschappij en ook mensen met dementie zullen een keer afscheid moeten nemen van een dierbare. Het is belangrijk dat op zo’n momenten de juiste benadering wordt toegepast.

 

Met familieleden gaan we open en creatief op zoek naar mogelijkheden die er zijn. Want na een leven lang samen te zijn geweest, is het waardevol dat ook het afscheid samen kan worden genomen.

 

Wilt u meer weten over dementievriendelijke uitvaartbegeleiding of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch kan dit via 0478-515221, mailen mag natuurlijk ook naar info@briensveld.nl

Meer inspiratie?

Nieuws wat wij graag met je delen