Terug

Een afscheid in kleur

Een afscheid in kleur

Het zijn de kleine dingen..

Hoe belangrijk is het als je samen met je gezin een afscheid zó persoonlijk kunt maken. Afscheid nemen van iemand op de manier die bij hem of haar past.

 

Alweer heb ik een bijzonder mooie uitvaart mogen verzorgen. Samen met de echtgenoot en de kinderen van een overleden mevrouw heb ik iedere dag om de tafel gezeten. Gepraat over wie ze was en wat ze deed. Al snel werd duidelijk dat het een vrouw was met gevoel voor humor en heel positief in het leven stond. De dienst moest dus niet te zwaar en droevig zijn, maar er moest teruggekeken worden op een mooi leven. En dat is gelukt!

“Laten we de slingers ophangen”

De dienst werd voorgegaan door Bep van Lieshout en met haar creatieve ideeën kwam ze samen met de familie tot een mooi ritueel. “Mam was een echte carnavalsliefhebber, en vooral de dinsdag!”. Dat was een opmerking die een dochter van de overledene liet horen. “Hier moeten we iets mee doen” reageerde Bep hierop. Na wikken en wegen, creatief nadenken en input van iedereen, kwamen ze op het idee om iets met slingers te doen. Alle gasten die binnen kwamen mochten een rolletje serpentine pakken en dit bij zich houden tot het einde van de dienst. Aan het eind van de dienst was er gelegenheid om een laatste groet te brengen bij mevrouw. Hier mocht iedereen vervolgens de serpentine over de kist gooien. En het resultaat was prachtig! Een mooie eikenhouten kist met bloemen er omheen en bedekt met een kleurenzee van serpentine.. ge-wel-dig!

 

Zie hier het resultaat:

Meer inspiratie?

Nieuws wat wij graag met je delen