Terug

Een laatste wandeling...

De wandelstok die stap voor stap as achterlaat

Bij het afscheid van een geliefde komt veel kijken. Er moeten keuzes gemaakt worden waar misschien eerder niet over nagedacht is. Ook na een crematie heb je veel keuzes. Één daarvan is de asbestemming. Wat ga je met de as doen, zodra deze opgehaald mag worden? Misschien heeft een overledene zijn of haar wensen achtergelaten en is het helemaal duidelijk. Maar als je deze keuze zelf moet maken zijn er heel veel mogelijkheden. Graag willen we één van deze mogelijkheden uitlichten. Sinds kort hebben we een asverstrooier die het mogelijk maakt om as te verstrooien tijdens een wandeling.

Een laatste wandeling

Wat is er mooier dan de as van een dierbare uit te strooien op een plek waar hij of zij graag kwam. Dit kan een bos, een wandelgebied, op het strand of bij een meer zijn.

Met behulp van deze speciale wandelstok kun je stap voor stap de as van een dierbare uitstrooien. Door de stok tijdens de wandeling op de grond te drukken, laat deze een hoopje as achter van ongeveer 10 gram. Dit betekent dat de as volledig verstrooid is na ongeveer 400 keer drukken. Zo neem je letterlijk stap voor stap afscheid van de overledene. Bij Briensveld uitvaartverzorging is het mogelijk om deze stok te lenen. We bespreken graag alle mogelijkheden met je.

Uitstrooien als familie

De asverstrooier is zo gemaakt dat deze te gebruiken is door iedereen. Door de wandelstok samen of alleen vast te houden kan iedereen tijdens de laatste wandeling een deel van de as verstrooien. Mooie herinneringen worden gedeeld en een nieuwe mooie herinnering toegevoegd door deze afscheidswandeling.

 

Je kunt ervoor kiezen om de wandelstok bij ons te lenen op elk gewenst moment. We zullen je dan uitleggen hoe deze werkt en waar je op moet letten. Het bijzondere aan de verstrooier is dat je de route bijgehouden kan worden in een app. Je kunt dan altijd terugkijken waar de as verstrooid is, een manier om iemand te herinneren.

Uit laten strooien door Briensveld

Het kan zijn dat je niet in de gelegenheid bent om de as van een dierbare zelf te gaan verstrooien, maar wel deze wens hebt. In dat geval helpen we je graag en kunnen wij de as verstrooien op een gewenste dag en plaats. We zullen dan de route bijhouden in de app, zodat je altijd weet waar je geliefde is uitgestrooid. Indien gewenst kunnen er ook foto’s gemaakt worden van de wandeling. Zo blijft de herinnering aan hem of haar tastbaar.

Voor alle mogelijkheden kun je altijd contact met ons opnemen. We staan je graag te woord en helpen je met een gepaste oplossing.

Meer inspiratie?

Nieuws wat wij graag met je delen