Terug

Uitvaartverzekering

Een onderwerp waar nog steeds veel mensen vragen over hebben. Op het moment van overlijden is er vaak geen aandacht meer voor en is er weinig tijd om hier nog over na te denken. Zorg dus dat je dit van tevoren goed geregeld hebt en weet wat je rechten zijn. Het is namelijk bij iedere uitvaartverzekering mogelijk om de uitvaart door Briensveld te laten regelen. Echter zijn overal verschillende manieren van afhandeling, maar dit pakken wij graag voor je op. Hierin kunnen wij jullie heel goed adviseren en ontzorgen, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Verschillende pakketten

Wij komen regelmatig bij mensen die verzekerd zijn bij DELA, Yarden, Ardanta of een andere uitvaartverzekering. Ook komt het vaak voor dat er een heel oude polis gevonden wordt vanuit een maatschappij die niet meer bestaat. Meestal zijn deze ondergebracht onder een andere, overkoepelende maatschappij. De uitkering van deze oude polissen zijn vaak klein, maar alle beetjes helpen en we zullen er dus alles aan doen om deze te achterhalen.

Er zijn meerdere pakketten beschikbaar bij een verzekering. Bij een natura uitvaartverzekering worden er diensten geleverd. Het is niet verplicht om deze diensten bij de betreffende maatschappij af te nemen. Wanneer wij het afscheid voor jullie mogen gaan verzorgen, wordt er door de verzekeringsmaatschappij een bepaald bedrag uitgekeerd wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Het bedrag dat uitgekeerd wordt kun je altijd opvragen of wij kunnen dit voor jullie doen.

Bij een kapitaal- of sommenverzekering komt er een geldbedrag vrij wat je hebt afgesproken bij het afsluiten van deze verzekering. Bij een sommenverzekering moet het geld gebruikt worden voor de uitvaart, bij een kapitaalverzekering is het geld vrij te besteden. 

Bij het doen van de melding van overlijden bij de verzekeraar, is het belangrijk om te melden dat Briensveld de uitvaart gaat verzorgen. Ook wij kunnen deze melding voor jullie doorgeven.

“Kunnen we ook bij Briensveld terecht”?

Een vraag die we regelmatig horen, want dit is voor veel mensen nog onduidelijk. Helaas wordt dit ook niet aangegeven bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Daarom is het goed om te weten dat je altijd bij ons terecht kunt, ongeacht welke verzekering er aanwezig is. We zullen dan samen met jullie kijken welke polis er ligt en we overleggen dan of jullie zelf contact opnemen met de verzekering of dat wij dit voor jullie doen. In allebei de gevallen kun je ervoor kiezen om het bedrag naar jezelf te laten uitkeren of direct naar ons zodat wij dit kunnen verrekenen met de uitvaartkosten.

Meer inspiratie?

Nieuws wat wij graag met je delen