De laatste keer verzorgen

Wanneer iemand overlijdt is het belangrijk om zo snel als mogelijk de verzorging en opbaring te doen. Als je dit prettig vindt kunnen wij dit voor je doen. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om, als je dit fijn vindt, de verzorging zelf te doen of met ondersteuning van ons. Dit doen we graag samen met je. Uit ervaring weten wij dat veel mensen dit achteraf erg prettig vinden en zien het als een belangrijk onderdeel van de rouwverwerking. Weet dat je altijd mag helpen of zelfs er gewoon bij kunt zijn. Voel je vrij en ben op dat moment waar je wilt zijn.

 

Vervolgens zullen we de opbaring gaan vormgeven zoals je telefonisch hebt aangegeven. Als er gekozen wordt voor een opbaring thuis, zijn er verschillende mogelijkheden. We kunnen de overledene opbaren op een bed. Hier nemen wij dan de materialen voor mee en je kunt zelfs gebruik maken van eigen dekens of kleden die vertrouwd voelen voor jullie. Als er geen bed ter beschikking is, dan kunnen wij ervoor zorgen dat we onze materialen meenemen. Deze wordt zo aangekleed, dat het lijkt alsof iemand op een bed ligt. Ook hierin zijn er ruime keuzes uit kleuren van bepaalde kleden. Ook de plek waar de overledene in huis komt te liggen is geheel aan jezelf. Wanneer je graag wilt dat de overledene naar een rouwcentrum wordt gebracht, zullen we dit voor je regelen. Ook hierbij kun je meegaan als je dit wilt, we zullen dan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

 

Een thuisopbaring heeft volgens ons veel voordelen. De overledene is altijd dichtbij en je kunt er naartoe gaan op ieder gewenst moment. Als je verdrietig bent of als je gewoon een knuffel wilt geven. Je hoeft geen afspraak te maken en je kunt de ruimte aankleden zoals je dit zelf wilt en gewend bent. Daarnaast is het voor jonge kinderen een vertrouwde, prettige omgeving. Dit haalt de spanning voor het kind er vanaf om naar iemand toe te gaan en zal ook positief werken voor het rouwproces.

 

Er wordt ook steeds vaker gekozen voor lichte balseming, ook wel thanatopraxie genoemd. Een overledene hoeft in dat geval niet gekoeld te worden en zorgt ervoor dat een lichaam langer mooi blijft. Je kunt altijd contact met ons opnemen om hierover meer informatie te geven, ook kunt u er hier al meer over lezen.

Regelen van de uitvaart

Uitvaartkisten en draagplateus

Omdat iedere uitvaart uniek is

Voor de uitvaart kan een kist gebruikt worden van allerlei houtsoorten, we werken hiervoor samen met diverse kistleveranciers en kunnen je veel mogelijkheden laten zien. Natuurlijk is het ook mogelijk zelf een uitvaartkist te maken, dan geven we je alle benodigde informatie. Ook is een mand van bijvoorbeeld bamboe of wilgenteen mogelijk, een prachtig eco-product van Greencoffins.

 

Daarnaast is het mogelijk een draagplateau van hout of wilgenteen te gebruiken waarop jouw dierbare in een wade gewikkeld ligt. Het kan een mooi ritueel zijn om elke dag de overledene verder in te wikkelen en zo toe te groeien naar het afscheid.

 

Wij nodigen je van harte uit contact met ons op te nemen als je meer wil weten over de mogelijkheden rond verzorgen, opbaren, een kist, mand of draagplateau met wade.