Neem contact met ons op als je ons nodig hebt, meer informatie wilt of gewoon met iemand van ons in gesprek wilt gaan. Wij zijn altijd bereikbaar.

Overlijden melden

We zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar.

Bezoekadres
Briensveld Uitvaartverzorging
Adres: Brienshoekweg 6
5809 EW Leunen-Venray

Mail ons

Neem gerust contact met ons op, we zijn bereikbaar voor alle vragen.

Contact
Captcha incorrect
VersturenSuccesvol verzonden

Meest gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Je kunt ons altijd bellen met je vraag op 0478 51 52 21

Waar kan ik de livestream van een uitvaart bekijken?

De livestreams van onze uitvaarten zijn, als hiervoor is gekozen door de familie, te zien via deze link.

Is het mogelijk om mijn eigen uitvaart te bespreken?

Natuurlijk is dat mogelijk en we nodigen je daarvoor van harte uit. In het voorgesprek bespreken we alle onderwerpen die je belangrijk vindt om te bespreken. En wij vertellen wat er allemaal mogelijk is. We merken elke keer weer dat het mensen rust geeft dat alles goed geregeld is. Voorafgaand aan het gesprek is mogelijk dat je zelf al een ander op papier zet.

Na hoeveel dagen moet een begrafenis of crematie plaatsvinden?

Het is wettelijk vastgelegd dat een begrafenis of crematie uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden moet plaatsvinden. Ook mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden worden begraven of gecremeerd. Bij bijzondere omstandigheden kan wel worden gevraagd voor uitstel of juist versnelling van het proces.

Wij hebben elders een uitvaartverzekering afgesloten. Kunnen wij de uitvaart dan door Briensveld Uitvaartverzorging laten verzorgen?

Ja, dat kan! Je bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartonderneming. Wij regelen de uitvaart voor je en de verzekering zal het verzekerde bedrag uitkeren. Als er sprake is van een naturapolis, dan kan de keuze voor ons mogelijk consequenties hebben. We nodigen je uit contact met ons op te nemen om te bespreken wat dit inhoudt.

Zijn jullie alleen in Venray gevestigd?

Het kantoor van Briensveld Uitvaartverzorging is gevestigd in Leunen, gemeente Venray. Wij werken voornamelijk in Venray en alle daarbijhorende kerkdorpen. Daarnaast komen wij ook vaak in de gemeenten Horst aan de Maas en Boxmeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om in andere regio’s een uitvaart door ons te laten begeleiden. Briensveld beschikt niet over een eigen rouwcentrum, maar maakt gebruik van uitvaartcentra (bij jou) in de buurt.

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

Als iemand is overleden dan bel je eerst de huisarts of huisartsenpost. Een arts komt langs om te schouwen, vóór die tijd mag er nog niet verzorgd of overgebracht worden. Daarna kun je met ons bellen. We zullen je vragen waar de overledene is en wat de wensen zijn voor de verzorging en de (thuis)opbaring.

Mogen wij de uitvaartkist zelf maken?

Ja, dat mag. Sterker nog, we zien steeds vaker dat mensen dit zelf willen doen. Er is veel mogelijk en met het zelf maken wordt de uitvaartkist zo persoonlijk mogelijk. We informeren je over de mogelijkheden en dragen ideeën aan. Ook vertellen we over de voorwaarden.

Hoe betrekken we jonge kinderen bij de uitvaart?

Briensveld Uitvaartverzorging komt vaak bij families met jonge kinderen. We vinden het belangrijk om de kinderen – iedereen op hun eigen manier – te betrekken bij het afscheid. Sommige willen meteen meehelpen, anderen kijken wat langer toe. We hebben er veel ervaring mee en kunnen je vertellen over veel voorkomende reacties van kinderen. Ook beschikken wij over veel boekjes rondom kinderen en uitvaart. We denken met je mee, helpen en zoeken naar de betrokkenheid die voor elk kind gewenst is.

Wat is thanatopraxie (lichte balseming)?

In Nederland is het vanaf 1 januari 2010 toegestaan om bij overledenen thanatopraxie – een lichte balseming – toe te passen. Deze behandeling zorgt ervoor dat het lichaam tot maximaal 10 dagen in goede conditie blijft. Dat kan wenselijk zijn bij heel warm weer of bijvoorbeeld als een naaste uit het buitenland moet komen.

 

Bij het balsemen wordt een conserverende vloeistof in de bloedbaan gebracht, waardoor de huid een natuurlijke kleur krijgt, de groei van bacteriën (tijdelijk) wordt gestopt en het lichaam soepel aanvoelt. Balsemen kan het afscheid nemen, zeker ook voor kinderen, makkelijker maken.