Heb je ons nodig voor een uitvaart, ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je gewoon met iemand van ons in gesprek, neem dan contact op.

Overlijden melden

Je kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken.

Bezoekadres
Briensveld Uitvaartverzorging
Adres: Brienshoekweg 6
5809 EW Leunen-Venray

Mail ons

Neem gerust contact met ons op, we zijn bereikbaar voor alle vragen.

Contact
Captcha incorrect
VersturenSuccesvol verzonden

Meest gestelde vragen

Staat je vraag er niet bij? Je kunt ons altijd bellen met je vraag op 0478 51 52 21

Waar kan ik de livestream van een uitvaart bekijken?

Er wordt in deze tijd veel gebruik gemaakt van een livestream, waardoor mensen vanuit thuis de uitvaart kunnen volgen. We krijgen heel erg veel positieve reacties op de beleving hiervan, het is alsof je er echt bij bent. Het is wel goed om een aantal dingen te weten, we zetten het hier op een rijtje.

  • De link voor een livestream is www.briensveld.nl/livestream/(voornaam-achternaam) De link kun je dus kopiëren en op de plaats van 'voornaam-achternaam' de gegevens van de overledene invoeren. Vervolgens zal om een inlogcode gevraagd worden, deze staat genoteerd op de rouwbrief of is op te vragen bij de familie.
  • Let op dat je de link niet typt in de google zoekbalk, maar bovenaan de internet pagina in de adresbalk. Via een andere weg kun je niet op de livestream pagina komen. Dus niet via onze website of via google.
  • Wanneer je geen geluid hebt bij de livestream, controleer dan of het geluid van de laptop/telefoon/tablet aan staat. Is dit het geval? Dan kan het zijn dat het geluid van het filmpje zelf staat uitgeschakeld. In het scherm kun je deze aanzetten.
Is het mogelijk om mijn eigen uitvaart te bespreken?

Natuurlijk is dat mogelijk en we nodigen je daarvoor van harte uit. In het voorgesprek bespreken we alle onderwerpen die je belangrijk vindt om te bespreken. En wij vertellen wat er allemaal mogelijk is. We merken elke keer weer dat het mensen rust geeft dat alles goed geregeld is. Voorafgaand aan het gesprek is mogelijk dat je zelf al een ander op papier zet.

Na hoeveel dagen moet een begrafenis of crematie plaatsvinden?

Het is wettelijk vastgelegd dat een begrafenis of crematie uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden moet plaatsvinden. Ook mag een overledene niet eerder dan 36 uur na overlijden worden begraven of gecremeerd. Bij bijzondere omstandigheden kan wel worden gevraagd voor uitstel of juist versnelling van het proces.

Wij hebben elders een uitvaartverzekering afgesloten. Kunnen wij de uitvaart dan door Briensveld Uitvaartverzorging laten verzorgen?

Ja, dat kan! Je bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartonderneming. Wij regelen de uitvaart voor je en de verzekering zal het verzekerde bedrag uitkeren. Als er sprake is van een naturapolis, dan kan de keuze voor ons mogelijk consequenties hebben. We nodigen je uit contact met ons op te nemen om te bespreken wat dit inhoudt.

Zijn jullie alleen in Venray gevestigd?

Het kantoor van Briensveld Uitvaartverzorging is gevestigd in Leunen, gemeente Venray. Wij werken voornamelijk in Venray en alle daarbijhorende kerkdorpen. Daarnaast komen wij ook vaak in de gemeenten Horst aan de Maas en Boxmeer. Natuurlijk is het ook mogelijk om in andere regio’s een uitvaart door ons te laten begeleiden. Briensveld beschikt niet over een eigen rouwcentrum, maar maakt gebruik van uitvaartcentra (bij jou) in de buurt. Zo blijven we flexibel in alle mogelijkheden en wensen.

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

Als iemand is overleden dan bel je eerst de huisarts of huisartsenpost. Een arts komt langs om te schouwen, vóór die tijd mag er nog niet verzorgd of overgebracht worden. Daarna kun je met ons bellen. We zullen je vragen waar de overledene is en wat de wensen zijn voor de verzorging en de (thuis)opbaring.

Mogen wij de uitvaartkist zelf maken?

Ja, dat mag. Sterker nog, we zien steeds vaker dat mensen dit zelf willen doen. Er is veel mogelijk en met het zelf maken wordt de uitvaartkist zo persoonlijk mogelijk. We informeren je over de mogelijkheden en dragen ideeën aan. Ook vertellen we over de voorwaarden.

Hoe betrekken we jonge kinderen bij de uitvaart?

Briensveld Uitvaartverzorging komt vaak bij families met jonge kinderen. We vinden het belangrijk om de kinderen – iedereen op hun eigen manier – te betrekken bij het afscheid. Sommige willen meteen meehelpen, anderen kijken wat langer toe. We hebben er veel ervaring mee en kunnen je vertellen over veel voorkomende reacties van kinderen. Ook beschikken wij over veel boekjes rondom kinderen en uitvaart. We denken met je mee, helpen en zoeken naar de betrokkenheid die voor elk kind gewenst is.

Wat is thanatopraxie (lichte balseming)?

In Nederland is het vanaf 1 januari 2010 toegestaan om bij overledenen thanatopraxie – een lichte balseming – toe te passen. Deze behandeling zorgt ervoor dat het lichaam tot maximaal 10 dagen in goede conditie blijft. Dat kan wenselijk zijn bij heel warm weer of bijvoorbeeld als een naaste uit het buitenland moet komen.

 

Bij het balsemen wordt een conserverende vloeistof in de bloedbaan gebracht, waardoor de huid een natuurlijke kleur krijgt, de groei van bacteriën (tijdelijk) wordt gestopt en het lichaam soepel aanvoelt. Balsemen kan het afscheid nemen, zeker ook voor kinderen, makkelijker maken.