Bij kinderen denk je aan plezier maken en volop leven. Maar ook zij krijgen te maken met de dood en zij beleven dat op hun eigen manier.

Betrekken en respecteren

Kinderen verdienen bijzondere aandacht

We kunnen een kind niet behoeden voor verdriet omdat iemand, van wie zij houden, doodgaat. We kunnen ze wel bij het afscheid betrekken en daarmee leren dat de dood ook onderdeel uitmaakt van het leven.

 

De uitvaartverzorgers van Briensveld nemen jou én de kinderen mee in alle mogelijkheden rond het afscheid. We nemen ze serieus in hun vragen en gevoelens en we geven ze hun eigen tijd en moment. Met elkaar bespreken we wat kinderen kunnen doen, zoals het maken van een tekening, de haren van oma kammen, meerijden in de rouwauto, kaarsjes aansteken en bellen blazen. Ook kijken we wat wij voor kinderen kunnen doen, zoals het voorlezen van een verhaal of gedicht. We lichten je voor en vertellen dat het verwarrend is voor een kind te horen dat iemand ‘voor altijd slaapt’ en dat het goed is om eerlijk te zijn, ook als je het antwoord op een van hun vragen niet weet.

 

Elk kind, van welke leeftijd dan ook, heeft respect en afstemming nodig. Daar zorgen wij graag voor, samen met jou.