Terug

Crematorium Boschhuizen Venray

Rustig afscheid nemen in een bosrijke omgeving

Wanneer je afscheid moet nemen van iemand die je lief is, heeft de locatie een grote invloed op de sfeer. Vaak wordt er nog gekozen voor een dienst in het crematorium als alternatief voor een kerk.

 

Crematorium Boschhuizen Venray is gelegen in een bosrijke omgeving, wat er voor zorgt dat er een rustige sfeer hangt. Het ligt vlakbij de autosnelweg, dus is het makkelijk bereikbaar voor gasten. Het terrein waarop het crematorium zich bevindt is Begraafplaats Boschhuizen. Dit is de algemene begraafplaats van Venray en is openbaar toegankelijk. Er is ruime parkeergelegenheid en ook mogelijkheid om gebruik te maken van een rolstoel.

 

Om in de eerste dagen afscheid te kunnen nemen van de overledene, beschikt Boschhuizen over een rouwcentrum met 4 rouwkamers. In iedere rouwkamer is het mogelijk om een eigen sfeer te creëren door het neerzetten van persoonlijke spullen. Dit is belangrijk om op een zo goed mogelijke manier afscheid te kunnen nemen. Iedere rouwkamer is opgedeeld in 2 gedeeltes; een gedeelte waar de overledene wordt opgebaard en een gedeelte waar je kunt zitten om koffie of thee te drinken. Deze twee gedeeltes zijn gescheiden door een houten wand, waardoor je je ook even terug kunt trekken.

 

Daarnaast is er een sfeervolle aula met een mooie lichtinval waar een afscheidsdienst gehouden kan worden. In deze aula kunnen 150 mensen een zitplaats krijgen en 150 mensen kunnen aan de buitenrand staan. Voor een gemiddelde uitvaart is dit voldoende capaciteit. Natuurlijk zorgt het personeel van Briensveld ervoor dat mensen die moeten zitten ook een zitplaats krijgen.

 

Wil je graag een afscheid in besloten kring, dan kunnen we nog terecht in de huiskamer van het crematorium. In deze huiskamer kun je een dienst houden met een groep van maximaal 30 personen. Doordat de ruimte hierop gericht is, geeft het een heel intieme sfeer en kun je op een mooie manier afscheid nemen.