Het overlijden van een naaste is een verdrietige gebeurtenis en het regelen van de crematie of begrafenis kan behoorlijk overweldigend zijn. Briensveld Uitvaartverzorging begeleidt en ontzorgt u bij het regelen van een crematie of begrafenis in Leunen.

Regelen van een crematie in Leunen

We staan u bij en nemen zoveel mogelijk voor u uit handen bij het regelen van een crematie. De redenen om voor een crematie te kiezen zijn verschillend. In veel gevallen heeft de overledene deze wens zelf aan de familie kenbaar gemaakt, maar soms wordt het aan de nabestaanden overgelaten. De keuze voor een crematie kan te maken hebben met:

- de kosten, voor een graf betaalt u grafkosten, een grafsteen of -monument;

- praktische overweging. Wanneer u niet in staat bent om het graf te onderhouden is cremeren een goede optie. Vindt u het toch prettig om een plek te hebben waar u naartoe kunt gaan, dan is er altijd nog de mogelijkheid tot het plaatsen van de urn in een urnentuin, columbarium of urnennis;

- het dichtbij houden van uw dierbare, door bijvoorbeeld een mooie urn in huis te plaatsen of wat as te bewaren in een speciaal assieraad.

Regelen van een begrafenis in Leunen

Bij het regelen van een begrafenis in Leunen of omgeving komt heel wat kijken. U wilt uw dierbare natuurlijk een waardig afscheid geven, maar uw hoofd staat er helemaal niet naar om allerlei praktische zaken te regelen. Hierbij kan van Briensveld u helpen. Herinneringen ophalen en delen over uw dierbare, dat kunt u alleen. U zoveel mogelijk ontzorgen, dat doen wij. Indien de overledene het zelf niet heeft aangegeven ondersteunen we u bij het maken van de keuze voor begraven of cremeren. Redenen om voor een begraving te kiezen zijn:

- U en uw familie hebben een fysieke plek om naartoe te gaan en uw dierbare te bezoeken.

- Het doet veel mensen goed om het graf te onderhouden. Het grafmonument, de omgeving, de beplanting en bloemen verzorgen kan rust geven en helpen bij het verwerkingsproces.

- Het kan een plaats bieden om meerdere familieleden bij elkaar te ruste te leggen.

Wilt u meer weten over het regelen van een crematie of begrafenis?

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over onze mogelijkheden voor het regelen van een crematie of begrafenis van uw dierbare. Bel naar 0478 515 221 of 06 511 35 364 wanneer u direct contact met ons wilt. U kunt uw vraag ook per mail aan ons voorleggen via info@briensveld.nl

Briensveld Uitvaartverzorging is voorzien van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart.